🚚 Δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα για αγορές πάνω από 30 €

Το καλάθι σας είναι άδειο.

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ - ΚΕΙΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΜΙΛΙΕΣ, 1922-1923

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΗΜΑ, 2013, 462 ΣΕΛ. ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΜΕΧΡΑΜΠΙΑΝ ΖΟΡΖ, ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ, ΜΙΣΑΗΛΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
Βασική τιμή με ΦΠΑ
Τιμή πώλησης με έκπτωση
Τιμή πώλησης 12,00 €
Εκπτωση

Περιγραφή

Το 1922 και το 1923 ο Β.Ι.Λένιν, κεντρικός ηγέτης της πρώτης σοσιαλιστικής επανάστασης στον κόσμο, διεξήγαγε μια πολιτική μάχη που έμελλε να είναι η τελευταία του. Στο επίκεντρο ήταν το ερώτημα εάν η επανάσταση θα διατηρούσε τον προλεταριακό της προσανατολισμό ο      οποίος έφερε στην πρώην τσαρική αυτοκρατορία τον Οκτώβρη του 1917 τους εργάτες και τους αγρότες στην εξουσία• τον προσανατολισμό που έθεσε τις βάσεις του σχηματισμού ενός διεθνούς επαναστατικού κινήματος των εργαζομένων στα χνάρια των μπολσεβίκων. 

     «Ποιος θα νικήσει;» ρωτούσε ο Λένιν τον Μάρτη του 1922. Οι εργάτες και οι αγρότες, μετά από τόσα χρόνια πολέμου, λιμού και ερήμωσης της χώρας θα εξακολουθήσουν να αντιστέκονται στον καπιταλιστικό κόσμο που περιστοιχίζει απειλητικά τη σοβιετική Δημοκρατία; Πάνω απ’ όλα, θα μπορέσουν σε τέτοιες συνθήκες να αναμετρηθούν με τα αστικά στρώματα και τους ιδιοτελείς συμμάχους τους που αναπτύσσονται μέσα στο κράτος, ακόμα και εντός του μηχανισμού του Κομμουνιστικού Κόμματος;
   Το βιβλίο αυτό συγκεντρώνει για πρώτη φορά τις ομιλιες, τα κείμενα και τα γράμματα μέσα από τα οποία ο Λένιν διεξήγαγε τη μάχη αυτή, πολλά από τα οποία είχαν αποσιωπηθεί επί δεκαετίες. 
   «Ο καπιταλισμός έχει εισέλθει σήμερα στη βαθύτερη οικονομική και κοινωνική κρίση του από την περίοδο του μεσοπολέμου. Σε τέτοιες συνθήκες τα ζητήματα προγράμματος και στρατηγικής που απασχόλησαν το κομμουνιστικό εργατικό κίνημα στις αρχές της δεκαετίας του 1920 αποκτούν ξανά καθοριστική σημασία, με κεντρικό τη δυνατότητα ή μη της εργατικής τάξης παγκοσμίως να βαδίσει προς την κατάκτηση της εξουσίας.» 
- Από την εισαγωγή του βιβλίου