ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΟΞΥ, 2011, ΣΕΛ 288, ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΜΑΡΙΝΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ
Περιγραφή
Ο Καν Όουενς είναι ένα φυσιολογικό αγόρι. Ή μάλλον, θα ήταν εντελώς φυσιολογικό, αν παραβλέπαμε ότι μένει σ' ένα νεκροταφείο, ότι την ανατροφή του την έχουν αναλάβει φαντάσματα κι ότι ο Σίλας, ο αινιγματικός προστάτης του, ζει και κινείται στο μεταίχμιο του κόσμου των ζωντανών και του κόσμου των νεκρών, δίχως ν' ανήκει σε κανέναν απ' τους δυο.
Στο νεκροταφείο, ο Καν θα ζήσει διάφορες περιπέτειες - θα συναντήσει τον αρχαίο Λουλακί Άντρα, θα ανακαλύψει την πύλη που οδηγεί στην εφιαλτική Νεκρόπολη και θα γνωρίσει τον παράξενο και τρομαχτικό Υπηρέτη. Μα κι έξω απ' το νεκροταφείο, ο κίνδυνος καραδοκεί στο πρόσωπο ενός άντρα ονόματι Τζακ, του άντρα που δολοφόνησε την οικογένεια του Καν και που τώρα ψάχνει να βρει και τον ίδιο, για να αποτελειώσει το αποτρόπαιο έργο του.
Ο δεξιοτέχνης Neil Gaiman διασκευάζει με μακάβρια τρυφερότητα και έντονη αγωνία το Βιβλίο της Ζούγκλας του Rudyard Kipling και δημιουργεί ένα μοναδικό μυθιστόρημα για τη ζωή και το θάνατο, την αγάπη, το πέρασμα στην ενηλικίωση και, πάνω απ' όλα, για την οικογενειακή θαλπωρή που μπορεί να βρεθεί στα πιο απίθανα μέρη.
Σχετικά βιβλία
ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠ' ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΟΛΟΣ, 2016, ΣΕΛ 176, ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΜΑΣΤΑΚΟΥΡΗΣ Π....
Η ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΤΟΥ ΕΛΡΙΚ ΤΟΥ ΜΕΛΝΙΜΠΟΝΕ 5
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΟΛΟΣ, 1999, ΣΕΛ 296, ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΜΑΣΤΑΚΟΥΡΗΣ Π....
Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΗΣ ΤΟΡΕΝ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΟΛΟΣ, 2018, ΣΕΛ 424, ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΜΑΣΤΑΚΟΥΡΗΣ Π....
ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΙΟΛΟΣ, 2021, ΣΕΛ 368, ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΜΠΑΡΟΥΞΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
|
ΝΕΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 146, ΠΑΤΡΑ ΤΗΛ.: 2610-276206 Ωράριο Λειτουργίας: |